

Nog 5 plekjes in ons restaurant, morgen lock down
Wat uitverkocht is bieden we aan
Nike is echt de ongekroonde koning van het creëren van een gevoel van schaarste. Ik ben gek op Nikes. Liefst een beetje de klassiekere variant. Ze worden verkocht via verschillende applicaties en komen op gezette tijden online. Het is niet zo moeilijk om van ieder exemplaar nieuwe varianten te maken. Ik ben haast in staat om dingen te kopen die ik niet eens echt mooi vind. Een beetje lachwekkend toch? Ze hebben ook veel schoenen in hun feed staan die al lang uitverkocht zijn. Frustrerend. Zeker. Maar ook zo slim. Het draagt namelijk allemaal bij aan het idee dat je echt op moet schieten als je ze wilt hebben. Het gaat in je hoofd zitten (sterke brainpositie) en gaat er niet meer uit.
Limited editions
Gameconsoles en producenten van hardware creëren de perceptie van schaarste door te werken met limited editions. Anderen doen het weer door bijvoorbeeld eenmalige kortingen waarbij on- of offline op één moment iets gekocht kan worden tegen gereduceerd tarief.
Walk the talk en lock down
Nu, een dagje voor de ‘lock-down light’ en twee- á vierweekse sluiting van de horeca vallen restaurants over elkaar heen om de hut vanavond nog vol te krijgen. Immers, we kunnen nog tot 22:00 uur. Hier zien we veel hetzelfde trucje voorbijkomen. Dus: ‘we hebben nog een paar plekjes over’, ‘laatste kans’ en ‘op is op’ zijn de typische oneliners die we zien. Maar let wel op; een halflege zaak na advertising met ‘nog een paar plekjes’ zal je imago niet echt helpen. Zorg dus wel dat je jouw statement waar kunt maken.
Succes en sterkte allemaal jongens. Kop op!